http://www.sexzun.com

Vakıflar bölge Müdürlüğü’nden “Çifte Minareli Medrese” Açıklaması

10 Temmuz 2024 Çarşamba, 16:11

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çifte Minareli Medrese ‘ye yerleştirilen engelli rampası hakkında bazı yerel medya da yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “ Çifte Minareli Medrese ‘ye yerleştirilen engelli rampası hakkında bazı yerel medya da ilgili muhatap olan Bölge Müdürlüğümüzden bilgi alınmadan oluşturulan haber metni ve habere katılan yorumlar gerçek dışı olduğu gibi mesnetsiz suçlamalar da içermektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde tüm Bölge Müdürlüklerimiz; tarihi eserlerin korunması ve yaşatılmasında; aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın tarihi ve kültürel mirasımıza erişimlerinin sağlanması konusunda son derece hassas ve titiz bir tutum sergilemektedir.

Portatif Engelli rampasının yerleştirilmesi kararı, engelli bireylerin erişim haklarına uygun olarak, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde; kurulduğu dönem süresinde gerçekleştirilen etkinliğe bedensel engelli vatandaşlarımızın çok fazla rağbet göstermesi sonucunda alınmıştır.

Gerekli hallerde Engelli vatandaşlarımızın tarihi mekanlara erişimlerini sağlamak, çağdaş ve evrensel bir zorunluluktur. Bu bağlamda, Çifte Minareli Medrese’ye yerleştirilen engelli rampası, geçici bir çözüm olarak planlanmış ve uygulamaya konmuştur.

Haberi kaleme alan muhabir arkadaşımız Kültür Varlıklarını Koruma kanununu tekrardan gözden geçirirse “Tarihi yapıların özgününde olmayan hiçbir eklenti yapı yapılamaz, zorunluluk olması halinde Koruma kurullarının onayı doğrultusunda ilaveler yapılabilir” ifadesini görecektir.  Dolayısıyla yapılan Portatif Engelli Rampası geçici ancak Bedensel engelli vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırıcı bir çözüm olarak değerlendirilmiştir. Etkinlik bittikten sonrada geçici engelli rampası yapıya en ufak zarar verilmeden kaldırılmıştır.

Erzurum’daki tarihi yapılar, sadece Erzurum’un değil, tüm ülkemizin ve insanlığın ortak mirasıdır. Bu nedenle, yapılan her türlü çalışma, yerel ve ulusal ölçekli koruma ilkelerine uygun olarak gerçekleştirilmekte ve halkımızın görüş ve önerileri doğrultusunda düzenlemeler yapılmaktadır” İfadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

 

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir